czwartek, 12 marca 2015

Tradycyjny tatar


Kolejny przepis rodzinny, do którego uwielbiam wracać. Tatar t ten jest chyba moim ulubionym. Najpierw robił go mój dziadek, potem moja mama a teraz ja.
SKŁADNIKI:
  •        250g mięsa mielonego wołowego (najlepiej zmielić samemu lub znaleźć taki z dobrym składem-bez ulepszaczy)
  •        1 duży ogórek kiszony
  •        ½ małej cebulki
  •        2 żółtka
  •        1 łyżeczka soku z cytryny
  •        1 łyżeczka oleju
  •        sól i pieprz do smaku
SPOSÓB WYKONANIA:
Ogórek i cebulkę pokroić na drobną kosteczkę. Wymieszać dokładnie mięso z ogórkiem, cebulką, żółtkami, sokiem z cytryny i olejem. Doprawić solą i pieprzem.
SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz