czwartek, 12 marca 2015

Sałatka grecka

Pyszna lekka sałatka. Idealna jako dodatek do obiadu lub też osobne danie z grillowanym pieczywem.

SKŁADNIKI:
  •  1/2 główki sałaty lodowej
  •  2 średnie pomidory lub ok. 200g pomidorków cherry
  • 150 g sera feta
  • garść oliwek
  • 1 mała cebulka
  • 1/3 ogórka zielonego
  • 4 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • kilka listków bazylii
  • sól i pieprz do smaku
SPOSÓB WYKONANIA:
Warzywa i fetę pokroić w kostkę, sałatę porwać. W misce dokładnie wymieszać zioła z oliwą. Wrzucić do niej warzywa i ser. Posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz