sobota, 14 marca 2015

Placuszki/Omlet z Banana


Teraz bardzo często mówią o nich jako omlet Ewy Chodakowskiej chociaż wiem, że wiele osób znało je już wcześniej. Cieszę się, że pani Ewa go wypromowała bo pewnie gdyby nie to nie spróbowałabym ich. Są pyszne, delikatne i puszyste. Kolejnym  atutem jest to, że mogą je jeść ludzie na diecie bezglutenowej.


SKŁADNIKI:
·        1 banan
·        2 jajka
·        odrobina ziarenek wanilii
·        ewentualnie: jogurt naturalny, świeże owoce, dżemy
SPOSÓB WYKONANIA:
Zblenderować banany z jajkami i wanilią. Rozgrzać patelnię wysmarowaną odrobiną oleju i wylewać mieszankę bananową formując małe placuszki. Zmniejszyć ogień i smażyć omlet z obu stron na złoty kolor. Wyłożyć na talerz i przybrać ulubionymi dodatkami np.: jogurtem naturalnym, świeżymi owocami lub dżemem.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz