niedziela, 21 czerwca 2015

Twarożek ze Szczypiorkiem i Rzodkiewką




Są pewne dania, na których myśl w mojej głowie pojawia się piękny wiosenno-letni widok:  jasno zielona trawa, kwiaty, cieple promienie słońca uderzające w policzki. Na jeden moment przenoszę się gdzieś indziej. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką nie jest może najbardziej eleganckim, pomysłowym lub finezyjnym daniem, ale jest jednym z takich właśnie dań i dlatego właśnie chciałam się nim z wami podzielić. 


SKŁADNIKI:
  • 250 g twarogu 
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4-5 rzodkiewek
  • 1 łyżka śmietany 
  • sól do smaku


WYKONANIE:
Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać drobno posiekany szczypior, śmietanę i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać pokrojoną na cienkie plasterki rzodkiewkę i wymieszać. Podawać z ulubionym pieczywem.

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz